Flexinet logo
Flexinet

Responsive websites & Marketing

Flexinet creëert uw online identiteit Flexinet bol oranje

Uw nieuwe website Contacteer ons

Search Engine Optimization (SEO) bij Flexinet

Flexinet beheerst alle SEO-strategieën. Search Engine Optimization behelst een reeks technieken die ervoor zorgen dat uw website sneller gevonden wordt door zoekmachines. Door in te spelen op het zoekgedrag van uw doelpubliek kunnen we ervoor zorgen dat uw website bovenaan verschijnt in de lijst van zoekresultaten. Wij brengen in kaart hoe internetgebruikers zoeken naar uw producten of diensten en gebruiken wat we te weten komen wanneer wij uw website bouwen. Dit leidt tot meer verkeer naar uw website.

Flexinet volgt alle SEO-regels in zijn websites. Zoekmachines zoals Google houden rekening met vele factoren bij het rangschikken van zoekresultaten. Zij hechten belang aan technische aspecten als de url-structuur, inhoudelijke aspecten in teksten, vormelijke aspecten in lay-out en afbeeldingen en nog veel meer. Wanneer wij uw website maken, houden we in het webdesign rekening met alle bekende ordenende principes die de zoekrobots hanteren.

Meer weten over Search Engine Advertising (SEA)

Aandacht voor SEO in:

De technische infrastructuur van de site
De inhoud en structuur van de teksten
De lay-out en afbeeldingen

Met als resultaat:

Een hogere positie in de zoekresultaten
Meer bezoekers op uw website
Meer kans op conversie

Contacteer ons

Door sterk rekening te houden met alle SEO-technieken scoort uw website veel hoger in zoekmachines.

Lees hieronder verder voor een uitvoerige bespreking van SEO.

De rol van Search Engine Optimization

Onderzoek toont aan dat er een evenredigheid bestaat tussen de positie van een website in de zoekresultaten en de hoeveelheid bezoekers die de site via zoekmachines aantrekt. Anders gesteld: wanneer iemand op zoek gaan naar bepaalde producten of diensten, gaat hij/zij vooral te rade bij de eerste resultaten en laat de rest van de lijst links liggen. Het is dus aangewezen om te trachten zo hoog mogelijk te scoren bij zoekmachines.

Er bestaan betalende opties om een prominente positie te krijgen: Search Engine Advertising (SEA). Maar u kan ook zorgen dat uw website hoog verschijnt in de lijst van zoekresultaten zonder hieraan een deel van uw marketingbudget te spenderen: Search Engine Optimization (SEO). Wij besteden aandacht aan SEO bij het uitwerken van het webdesign, het bouwen van de websitearchitectuur, het opstellen van de teksten, het ontwerpen van de lay-out, en de keuze en plaatsing van de afbeeldingen.

Technische aspecten

  • Reeds bij het ontwerpen van het webdesign en het bouwen van uw website houden wij rekening met zoekmachines. Zij stellen het op prijs als een website een duidelijke en logische url-structuur heeft. De url’s of adressen van de webpagina’s bevatten best een verwijzing naar de inhoud van de pagina. Dan zal deze pagina veel beter scoren dan met een url vol willekeurige code. Met het WordPress CMS is dit zeer eenvoudig te bereiken.
  • Sinds enkele jaren kent Google een hogere score toe aan responsive websites, die zich automatisch omvormen afhankelijk van het scherm waarop ze worden getoond. Wij bouwen elk van onze websites met responsive werking.
  • Wij besteden aandacht aan linkbuilding. Zoekmachines houden rekening met de ‘reputatie’ van een website. Dit houdt in dat er vanop andere websites naar de uwe gelinkt wordt en dat uw website links bevat naar andere websites. Wij zorgen voor links naar uw website op uw sociale media-kanalen en op verzamelwebsites en portaalsites. Op uw website staan de icoontjes die leiden naar uw sociale media-pagina’s en we voorzien ook links naar externe websites van bv. beroepsverenigingen, partners, overheidspagina’s over relevante regelgeving,…
  • Wij zorgen voor SEO-vriendelijke metabeschrijvingen. Dit zijn korte stukjes tekst die in de zoekresultaten verschijnen onder de url of als kleine tekstballon wanneer de cursor over het tabblad van de pagina wordt gehouden in een internetbrowser. Ook hier houden zoekmachines rekening mee.
SEO (Search Engine Optimization) Flexinet

Teksten

  • Zoekmachines scannen de teksten van webpagina’s om de zoekwoorden te vinden die bij hen ingetypt worden. Het is dus van groot belang om voldoende juiste zoekwoorden te gebruiken bij het schrijven van teksten voor een website. Wij doen een onderzoek naar de meest gebruikte zoekwoorden voor uw sector, product of dienst. En we incorporeren de zoekwoorden waarmee u graag gevonden wil worden. Deze nemen we op in de teksten voor uw website in de aantallen die het meeste effect hebben op uw score. Zoekwoorden te vaak gebruiken, heeft immers weer een negatief effect.
  • Zoekmachines houden rekening met de hoeveelheid tekst op een pagina en hoe die gestructureerd is. Teksten kunnen te kort, maar ook te lang zijn. De lengte van de alinea’s speelt eveneens een rol, net als de lengte van de zinnen en de leesbaarheid van de tekst. Een pagina zal ook beter scoren als het onderwerp van de pagina en gepaste zoekwoorden in titels en tussentitels opgenomen worden of uitgelicht zijn door ze vet of cursief te plaatsen.
  • Bij de metabeschrijvingen is het niet enkel van belang dat ze zijn ingevuld, maar ook hoe ze zijn ingevuld. Ook hier zijn zoekwoorden en hun relevantie van belang.
SEO (Search Engine Optimization) Flexinet

Afbeeldingen

  • Foto’s op een webpagina maken de pagina niet enkel aangenamer voor de bezoeker, ook zoekmachines appreciëren afbeeldingen. Een pagina zonder afbeeldingen zal lager scoren. Wij voorzien dus op elke pagina een of meerdere afbeeldingen.
  • Zoekmachines bekijken ook of afbeeldingen gepaste alt-teksten hebben. Dit zijn korte beschrijvingen van de afbeelding die als tekstballon getoond worden wanneer de cursor erboven wordt gehouden of op de plaats van de afbeelding wanneer die niet kan getoond worden door bv. een verbindingsprobleem. Alt-teksten met relevante inhoud zorgen voor een hogere SEO-score.

Lay-out

  • Zoekmachines stellen een aangename balans tussen tekst, afbeeldingen en witruimte op prijs. De score van de pagina zal lager zijn bij te veel tekst en te weinig afbeeldingen of vice versa. Titels en tussentitels hebben ook een positief effect. Wij zullen dus zorgen voor pagina’s die visueel aantrekkelijk zijn met een gepaste variatie, schikking en onderverdeling van tekst, afbeeldingen en witruimte.