Flexinet logo
Flexinet

Responsive websites & Marketing

Flexinet creëert uw online identiteit Flexinet bol oranje

Uw nieuwe website Contacteer ons

Websiteontwikkeling bij  Flexinet

Flexinet maakt websites die informeren en renderen. Wij creëren naambekendheid dankzij een grotere online aanwezigheid: onze webdevelopers maken een website met sterk webdesign die snel en eenvoudig gevonden wordt door zoekmachines. Wij zetten de bezoeker van uw website aan tot actie: contact opnemen, bestellingen plaatsen, of andere vormen van conversie.

Flexinet bouwt uw website. Zij moet uw voorkeuren weerspiegelen, aan uw behoeften tegemoetkomen, en uw verwachtingen inlossen. Wij werken in een open verstandhouding met u samen: u kan uw professionele website laten maken in een positieve, duurzame werkrelatie.

Flexinet onderhoudt en beveiligt uw website. Wij waken over de correcte werking van uw website en u kan ons steeds vragen om gewenste aanpassingen door te voeren. Daarnaast houden we uw website veilig met regelmatige updates van de beveiligingsvoorzieningen en het Content Management System (CMS).

Visueel aantrekkelijk

Esthetisch design, in uw huisstijl
Professioneel beeldmateriaal
Vlotte, informatieve teksten
Woord, beeld en witruimte in balans

Functioneel betrouwbaar

Logische opbouw met intuïtieve structuur
Consequente bereikbaarheid en werking
Responsive (geschikt voor elk scherm)
Sterke SEO (Search Engine Optimization)

Contacteer ons

U krijgt een website die meteen en volledig beantwoordt aan de noden en wensen van de bezoekers.

Lees hieronder verder voor een uitvoerige bespreking van onze webontwikkeling.

Webontwikkeling van A tot Z in 1-2-3

1. Voorbereidend werk

In een eerste stap besteden we de nodige aandacht aan een exhaustieve voorbereiding van het webdesign. In overleg met u stellen we vast hoe de website er moet gaan uitzien en welke functies zij moet vervullen. Vanuit deze basis komen we tot een paginastructuur met een concept van de inhoud van elke pagina.

Dan gaat ons team grafische vormgeving tot actie over. Indien u reeds over een huisstijl beschikt die u wilt behouden, maken onze grafici een webdesign dat deze stijl nauwgezet volgt. Hebt u nog geen uniforme grafische stijl, creëren wij deze voor u. Dit kan enkel een logo zijn, of een volledige huisstijl voor een visueel eenvormige online communicatie. (Deze huisstijl kan dan eveneens gebruikt worden in een briefhoofd en alle andere vormen van communicatie en drukwerk. Lees meer over drukwerk.) Dit soort uniformiteit biedt u de professionele uitstraling naar uw klanten toe die zelfzekerheid uitdraagt en vertrouwen wekt.

Flexinet - Websiteontwikkeling, webdesign, webdeveloper, professionele website laten maken, webontwikkeling, web development

Zodra wij het webdesign klaar hebben, leggen wij het u voor ter goedkeuring. Eventuele aanpassingen en verfijningen beslissen we ook in overleg.

2. De website bouwen

De tweede stap is het eigenlijke creëren van de website. De infrastructuur wordt geprogrammeerd, de teksten geschreven, en het beeldmateriaal verzameld. Deze komen alle samen in een eerste testversie van uw website.

 • Onze programmeurs ontbinden hun codeduivels en bouwen de website-infrastructuur. Alle pagina’s worden vormgegeven met het overeengekomen webdesign. Alle functionaliteiten worden ingesteld. Hierbij houden wij sterk rekening met de UX-filosofie (User Experience). Usability, ofwel gebruiksvriendelijkheid, is immers de meest invloedrijke factor die bepaalt of bezoekers op de website blijven of wegklikken. Bovendien gebeurt het internetverkeer steeds meer op mobiele apparaten. Daarom maken wij elk van onze websites responsive. Zo krijgt elke bezoeker dezelfde positieve ervaring, zowel op een computer als op tablet en smartphone. Wij zorgen voor een intuïtieve werking met een logische opbouw zodat de bezoeker efficiënt zijn of haar weg vindt en nooit het noorden verliest, ongeacht met welk apparaat de website wordt bezocht.
 • Tegelijkertijd worden de teksten geschreven. Onze copywriters kruipen in hun pen met in hun achterhoofd alle informatie die u hebt aangeleverd en die wij in verdere research hebben verzameld. U kan zelf teksten aanleveren indien u dit wenst. Het kan echter een voordeel zijn om de teksten voor uw website te laten schrijven vanuit het perspectief van een buitenstaander. Zo vermijden we dat de teksten te ingewikkeld worden voor uw doelpubliek door misschien te veel inside kennis of details. Teksten die het standpunt van de bezoekers benaderen, zijn meer uitnodigend en brengen hen dus dichter bij uw bedrijf.
  Bovendien garanderen wij dat u bij Flexinet-websites niet het nonchalante taalgebruik zult zien dat zo vaak voorkomt op het internet. Onze copywriters zijn pas tevreden als ze een foutloze website met correct taalgebruik hebben afgeleverd. Ook houden we rekening met de stijl die u verkiest en die het meest effectief zal zijn bij uw doelgroep.
  Met het oog op Search Engine Optimization (SEO) voeren wij een onderzoek naar de meest gebruikte zoekwoorden in uw sector, die wij in de teksten verwerken om de website hoger te laten scoren bij zoekmachines.
  Dit resulteert in heldere teksten die de juiste boodschap evident maken voor de bezoeker, hem/haar aanspreken, informeren, overtuigen en aanzetten tot actie.
 • De afbeeldingen kunnen door u worden aangeleverd of wij kunnen onze fotograaf langs sturen voor een fotoreportage. Wij bieden eveneens de mogelijkheid om een korte bedrijfsfilm te produceren met een professionele cameraploeg. Dit beeldmateriaal wordt geïntegreerd in het webdesign van uw site, maar kan ook dienstdoen in nieuwsbrieven, op sociale media, of in drukwerk.

Zodra de fundamenten zijn geprogrammeerd en alle bouwstenen vergaard, brengen wij alles samen in wat uw website zal worden. Deze testversie leggen wij aan u voor. Wanneer u uw goedkeuring geeft, plaatsen wij de website online op uw domeinnaam of de domeinnaam die u verkoos en die wij voor u hebben geregistreerd. (Lees meer over registratie van domeinnamen.)

3. Nazorg

De derde stap is de nazorg na oplevering. Nadat de website online komt, observeren we de werking, het responsive gedrag, de weergave van alle inhoud,… en sturen bij waar nodig en indien nodig. Daarbij gebruiken we Google Analytics en andere middelen om optimale prestaties te bereiken voor uw website.

Daarna blijven wij de website beheren. We waken over de hosting en voeren regelmatige updates uit aan het systeem en de beveiliging.

En wij blijven u bijstaan met raad en daad. Wij geven u graag de mogelijkheid om zelf kleine wijzigingen uit te voeren of uw webshop te beheren, en voorzien daarvoor een overzichtelijke handleiding. Maar u kan ons steeds contacteren wanneer u dat nodig acht.

Flexinet - Websiteontwikkeling, webdesign, webdeveloper, professionele website laten maken, webontwikkeling, web development

Webshop en andere speciale modules

Wij kunnen eveneens bijkomende elementen inbouwen in uw website, passend in het algemene webdesign: webshop/webcatalogus, nieuwsberichten, sociale media, kalender, systeem voor reservaties,…

 • Een WEBCATALOGUS is aangewezen indien u uw producten individueel wilt voorstellen op uw website maar zonder ze online te koop aan te bieden. In een catalogus krijgt u productgalerijen met meerdere foto’s van elk product en alle nodige details.
 • Een echte WEBSHOP biedt hetzelfde, met als essentieel verschil dat de producten ook kunnen aangekocht worden via de website, inclusief betaling en verzending. Er wordt een performant systeem gebouwd dat de bezoeker door het hele aankoopproces begeleidt, van winkelen tot afrekenen. In een beveiligde omgeving kan de klant een betaalwijze kiezen en de betaling uitvoeren. Indien de mogelijkheid van levering voorzien is, worden hier ook de adresgegevens van de klant verwerkt, met respect voor de privacy.
 • NIEUWS komt snel en eenvoudig op de website met een newsfeed of rss-feed. De nieuwsberichten kunnen voorzien worden van afbeeldingen en interne of externe links. De meest recente berichten worden automatisch bovenaan geplaatst.
 • Op dezelfde manier kan gelinkt worden naar uw SOCIALE MEDIA, bv. uw Facebook-pagina, Twitter-feed, Instagram-posts of LinkedIn-profiel.
 • Met een KALENDERMODULE ontstaat de mogelijkheid om de bezoekers aan de website snel en overzichtelijk te informeren over evenementen of belangrijke gebeurtenissen. Maar ook indien u regelmatige activiteiten, cursussen of workshops aanbiedt, kan een kalender erg handig zijn. Wij voorzien eveneens de functionaliteit om vanuit de kalender te linken naar de gepaste informatiepagina’s op uw website of externe pagina’s.
 • Een module voor RESERVATIES is uiteraard erg geschikt voor restaurants en hotels: met een volledig geautomatiseerd online reservatiesysteem vermijden zij tijdrovende e-mailconversaties en telefonische reservaties. Maar naast de horeca zijn ook aanbieders van cursussen, workshops, congressen, infosessies, uitstappen, gidstochten,… gebaat bij een dergelijk systeem voor online inschrijvingen.

Flexinet kan ook andere gespecialiseerde modules inbouwen in uw website. Wenst u toch iets dat wij niet beschikbaar hebben? Wij gaan meteen aan de slag om dit voor u te realiseren.

Flexinet - Websiteontwikkeling, webdesign, webdeveloper, professionele website laten maken, webontwikkeling, web development

Search Engine Optimization (SEO)

Uw website zal hoog verschijnen in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google dankzij de aandacht die wij besteden aan Search Engine Optimization (SEO). Dit is een reeks van technieken die wij toepassen in webdesign, copywriting, afbeeldingen en andere inhoud. Zo wordt uw website eenvoudig vindbaar wanneer iemand online op zoek gaat naar de producten of diensten die u aanbiedt. Het resultaat is meer verkeer op uw website en dus meer rendement. Lees meer over SEO.

U kan het bezoekersaantal op uw website nog verder verhogen door een advertentiecampagne met Google Ads. Deze vorm van Search Engine Advertising (SEA) laat u met een beperkt budget succesvol adverteren in de zoekmachine, zodat uw website helemaal bovenaan verschijnt in de zoekresultaten. Lees meer over SEA.

Content Management System (CMS) en Hosting

Wij maken onze websites in WordPress. Dit zeer veilig en betrouwbaar Content Management System omvat talloze mogelijkheden en functies voor webdesign, en kan uitgebreid worden met vele aanvullende modules. Op die manier kunnen we keer op keer een unieke website afleveren.

WordPress is ook een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem. Dat laat toe dat u na oplevering heel gemakkelijk zelf kleine wijzigingen kan uitvoeren aan de tekst of foto’s op uw website, of de producten in uw webshop eigenhandig kan beheren. Uiteraard zijn wij ook steeds beschikbaar voor technical support indien nodig.

Alle websites die wij beheren, worden gehost in datacenters met een bewezen betrouwbaarheid en verbindingssnelheid. Elke mogelijke storing wordt meteen en zonder downtime verholpen. Uw website laadt ogenblikkelijk, ook op piekmomenten.